sitter i bilen..

..på väg hem från skogslotten. Inez har ju tävlat idag, lc och lb. Kan bara säga att det gick bra, inez får själv berätta detaljer sen.:) när vi är hemma ska vi duscha sen blir det ut för valborgsfirande;) Hörs sen / emilia

Luxus


Hopptränade ju också för Johan Spetz.
Behöver ju inte berätta vad vi gjorde för det gjorde ju Inez i förra inlägget.

På travbommarna gick det jätte bra. Han var lite stel i början, och lite lat för han ville mest bara gå och släpa benen över bommarna haha. Men när vi kom igång lite så vart det bättre. Han travade mer ''uppåt'' än framåt och han blev jätte mjuk och fin.

När vi galoppa över bommarna så gick det sådär. Hade svårt att komma rätt på första bommen och då saktade han av och trav-galoppera över resten. Men tillslut fick vi till det och han kom bra på det.
När vi hoppade med bom innan och efter gick det jätte bra. Kom rätt nästan hela tiden.

På linjen med fyra galoppsprång mellan hindrena så gick det med bra. Det enda var väl att han drar lite mot vänster så sista hindret hoppade han ganska mycket åt vänster men det ändrade jag på sen.

När vi hoppade banan gick det jätte bra. Kom rätt på nästan alla hinder.
Sedan höjde Johan upp linjen lite så jag att Luxus fick ta i lite. Det gick jätte bra.

Har tyvärr inga bilder på den här datorn men det kommer sen. :)
Jag ska ha en bloppis snart med, där jag säljer lite schabrak i strl ponny och tävlingskläder i strl 128-140. :)


Film

Det vart lite filmat. Det är på båda :)


Brunette


Tränade ju för Johan Spetz idag! Jag väldigt bra. Först fick vi rida med hästarna på rakt spår med nacken ställda höger/vänster. Det var svårare än vad det lät! Men tillslut gick det ganska bra. Sen fick vi rida så över bommar i trav och galopp.

Sedan hoppade vi en lite kryssoxer med en bom framför. Alltså: Bom - Galoppsprång - Oxer. Det gick ganska bra. Kom hyfsat rätt alla gånger. Sen hoppade vi åt andra hållet fast då räcke. Samma sak fast med galoppbom bakom också. Det gick också bra.

Efter det hoppade vi en linje med 3 hinder. Mellan hindrerna skulle det vara 4 galoppsprång. Brunette drog lite i handen och jag hade svårt att räta upp mig efter första så det vart lite nära. Men det funkade ändå. Sedan hoppade vi en bana på 7 hinder. På det 5:e hindret var det snett igenom fast mer vinklat så jag fick lägga en volt. Men sen körde jag om hela banan.

Första språnget vart knas. Jag kollade bara vart jag skulle och red inte alls. Så hon tog ett halvt galoppsprång och rev första bommen. Så jag körde om igen. Då gick det bra :) I helhet var Brunette uppmärksam och duktig.

Jag funderar på att köpa en martingal till henne för nu när jag har fått upp tempot på henne blir hon så stark och drar upp huvudet innan hindrerna. Men jag ska ju inte ha en massa onödigt utrustning på henne. Men vi får se hur det går :)

Film från hoppningen



Galet!

72 besökare!? Vart kommer alla ifrån? :D Vi suger på att uppdatera men vi ska bli bätte :)


Byte

Jag bytte min Treadstone remontnosgrimma mot Emilias Marinblå JW luva. En bra affär, eftersom luvan var för liten på Luxus och nosgrimman för liten på Brunette ;)


Dålig redigering för jag måste gå och lägga mig snart. Men det är den nosgrimman fast i svart och det inringade luvan :) Hittade inga bra bilder :(

Brunette


Vila.



Brunette

Nu skriver jag för igår(tisdag). Bara så ni vet blev det asmycket hoppning denhär veckan. Ville känna igenom henne innan lördag så jag hoppade igår. Nu blev jag erbjuden att hoppaträna Johan Spetz imorgon så det ska jag göra. Sen tävlingen på lördag och hoppträning igen på måndag x) Jag VET att det blir jättemycket men på måndag ska jag be Linda(tränaren) att ta det lite lugnt.

I alla fall så hoppade jag ju. Det gick ganska bra. Hoppade på en båge, en oxer och ett räcke. Hoppade fram på räcket som var ca 70 cm och oxern på ca 75 cm. Det gick bra. Hoppade omhoppningssväng på räcket(80 cm) några gånger. Hon stannade första gången, men det var för att jag inte red! Jag rider aldrig  känns det som i hoppningen, bara åker häst. För jag har nästan bara haft ponnyer som hoppar av sig själva.

Nu skriver jag inte så mycket för det blir så tråkigt. Hoppade i alla fall. Räcket på 1 m, där hon stannade 2 gånger för avstånden vart knas. Nära båda gångerna, och oxern 1, 05. Men jag är jättenöjd för hon hoppade jättefint och det var jättekvavt ute.

Sedan hoppade jag linjen rak. Först började jag med oxern och då stannade hon på räcket, då började jag på räcket i stället och då hoppade hon båda. Hon fick säkert 20-25 minuters avskrittning sen.










Skönt att rulla sig efter att ha blvit avsvampad :)




Det vart lite fart när matte kom med middagshö och krafft :)

Om ni vill ha fler bilder från igår får ni kommentera :)


dagens inköp

Inez och jag var på hööks idag. Var meningen att jag skulle köpa en race-safe ridväst men den fanns inte i rätt storlek så ska dit på måndag igen. Men jag köpte lite andra grejer :


*showmaster braiding gel - för att knoppar ska sitta bra och att det ska vara lätt att fläta
* crw tävlingskjorta
* silikon snoddar - mycket mer töjbara än vanliga och går inte sönder lika lätt
* b-vitamin
* crw jodphurs


Planerade tävlingar

30 April - Skogslotten - L:C & L:B
21-22 Maj - Heda - L:B & deb. L:A, andra dagen L:A
5-6 Juni - Norrköping - L:C & L:B, andra dagen L:B+5 & L:A

Dock har jag bara anmält till Skogslotten(L:C L:B) och Norrköping(L:C), men dessa skulle jag vilja hoppa i alla fall. Någon som ska och fota någonstans? :)



Lyx VS. budget


Tretorn Falsterbo GT 4999:-


Massolin CRW 1899:-


Brunette


Min medryttare rider :)



Resultat

Idag gick det inte alls bra, men men. D kan ju inte alltid gå bra.

LB. A0+A0/90cm:
Luxus var jätte seg och reagerade inte på nånting jag gjorde, han var jätte okoncentrerad och fokuserade på allt annat ist för mig. När jag kom in på banan så blev han liite piggare, men han var fortfarande seg. Vi var felfria i grunden men rev ett hinder i omhoppningen. Men det kändes inte alls bra och jag red som en kratta.

LA. A0 tidshoppning/100cm:
Nu var han betydligt mycket piggare och det gick ganska bra på framhoppning.
När jag red mot första hindret på banan så stod det en funktionär mitt i hindret och sen när hon såg att jag var påväg så försökte hon skynda sig iväg men så rev hon ner hela hindret, Luxus försökte ändå hoppa men stannade sedan.
Jag fick en ny startsignal men sedan när jag kom till 2an så tog jag för snäv sväng, jag red för dåligt och satte Luxus i skiten så han stanna. Sedan gick det jätte bra ända tills 5an när jag var påväg mot ett annat hinder och kom på i sista sekund att de var fel så han stanna där med så vi blev uteslutna. Men det var bara mitt fel, Luxus gjorde allt han kunde.
De få hinder jag hoppade i La:n kändes jättebra så jag är halvnöjd ändå.

Här kommer iaf lite bilder, fast dom som är inne i ridhuset blev lite suddiga.
LB:



LA:


vet att jag tittar ner över hindrena, tränar på att inte göra de men jag glömmer ibland :)


american pancakes

Det var ju inte helt fel att vakna och gå ut i köket där mamma hade gjort american pancakes och nybakat bröd :')

Nu ska jag sola en liten stund i sommarvärmen, sedan ska jag ut och fixa allt i stallet tills imorn.

* jogga luxus och jobba genom honom i båda varven

* putsa sadel, träns mm.

* packa allt i transporten

* Duscha Luxus så att han blir heeelt glansig:)

* Mocka och göra iordning mat


titta

detta borde alla ryttare se, hela filmen.




Dålig update

Idag blir det dålig uppdatering igen, i alla fall från min sida. Jag ska bort över dagen, ska ut på sjön. Vi ses ikväll! //Inez :)

Brunette


Skrittade ut med Emilia och Luxus. Travade även lite och galopperade lite. Det gick bra och Bruttan var pigg och glad. Red i kanske 35-45 minuter.



Luxus

Igår när jag kom hem från tävlingen där jag hjälpte inez så var jag jätte trött. Lat som jag är så fick Jennifer rida honom, hon brukar rida honom ibland så hon kan honom väldigt bra. Och hon tyckte att han kändes konstig, typ som att han hade ont. Ville inte gå framåt och travade man på så blev det typ "hackigt". Men man såg inte att han var halt eller nåt.

Inez och jag skrittade ut en stund och så travade vi lite för att jag skulle känna på honom lite.
Han var pigg framåt och jag kände absolut ingenting, galoppa putte lite och kände inget där heller.
TUR!!

IIInte från idag, nu rider man ju i t-shirt :d

Imorgon ska jag också rida lite lugnt, bara jogga i paddocken och ställa genom honom ordentligt i båda varven så att han inte är stel på måndag, ska ju tävla då.

För det värsta som finns är ju när hästen är jätte stel osv på tävlingen, man kan ju inte precis sätta sig och rida genom dom då, då har man sååå mycket mer att tänka på. Problemet får man ta tag i efteråt.


Skulle lagt ut "tävlings outfit" på det jag och Luxus ska ha på  tävlingen, men tyvärr hittar jag typ inga bilder på det jag ska ha. Ni får se d på bilderna efter tävlingen ist :)






Film @ Tollstad


Ljudet dampade ;)

Bilder @ Tollstad

Blev inte så många bilder på själva banhoppningen då ljuset var dåligt och bilderna vart suddiga :(




















ord kan ej beskriva känslan och kärleken.. <3


Lyx VS. Budget


Roeckl Ridhandskar 359:-



Ridhandske från Hööks. 119:-

Kommentar: Prisskillnaden är ju väldigt stor. Hööks är strax över 100-lappen medan Roeckl lutar åt 400. Utseéndemässigt är det väldigt lika, men jag föredrar Hööks vita, till mig som är hoppryttare. Båda är lika sköna.



Konversationer @ Emilia & Inez

En alldeles NY kategori. Ponnypuckona säger många dumma och idiotiska saker vi knappt själva kan fatta.. -.- Här är 3 från idag

Inez: Jag vill inte sola, jag vill rida i stället.
Emilia: Ja, vi ska bajsa efter vi har solat.

Vadå bajsa?

Inez: Men vi kan ju grida lite på rusvägen!

Grida? Rusväg? Vafan xD !?

Inez: WE ARE THE WOOOOOOORLD! *Haiti-låten*
Emilia: WE ARE THE CHAMPIONS!!!
Inez: Emilia, det är childrens, inte champions..
Emilia: Ehh.. Jaha......................


Rosetter

Kan ju börja med att hissa Tollstads rosetter! Himla fina och sjukt härliga färger. Logga är snygg och stilren. Själva brickan och kantbanden är stora. Banden är också väldigt långa.

HISS till Tollstads rosetter



  
Dock var ju Avantia Cup rosetten lite snål >.<
Men den kommer ändå alltid betyda mycket för mig!


Dålig update ;(

Blir bättre ikväll. Ni ska bland annat få lyx & budget, outfit och bilbomb från tävlingen m.m.

Vad vill ni läsa om?? :)

BTW.
På måndag följer jag med Emilia till Tollstad. Fast nu är det regional och hon ska hoppa L:B och L:A :D Då blir det mer bilder!

Tävling @ Tollstad

L:D/Bed. A/70cm
Hon kändes fin, pigg och framåt. Hon kom nära in på några hinder men annars gick det fint :)Kan lite undertempo. Felfri :D Rosett.

L:C/Bed. A:0/A:0/80cm
Här var hon mycket pigg, framåt och jättefin. Vi kom nära på några hinder i grunden, men det kändes bra och inte slängit eller något. I omhoppningen satsade jag som faan! Det gav ju resultat ;) Vinst :D Rosett, plakett och segertäcke.

Avantia Fritid Cup
Den ingick i L:C, så jag vann den med. Rosett, segertäcke och presentkort på Avantia Fritid 500kr. :D

Fick alltså: 3 rosetter, 1 plakett, 2 segertäcken och 1 presentkort på 500kr! Kan det bli bättre?? ;D

Bilder och filmer kommer senare, minneskortet dampar.


uppe med tuppen

NÄSTAN.

Nu drar vi till tävling, vi hörs! :) <3





Lyx vs Budget



svarowski pannband - kostar runt 500 - 1000 kr.
______________________________________________________________________________________


pannband med strasstenar - Finns på hööks för 199:-
nackdelar : Glittrar och blingar inte alls lika mycket som svarowski pannband.


film

Filmen när Luxus och jag hoppade :)




Luxus



Hoppade ju idag, gick jätte bra!

Övade på en kombination med 1 galoppsprång, och sedan på linje och så.
Sedan gjorde jag lite omhoppningssvängar oså :)

Red i kanske 1h.

Nu håller Inez och jag på att baka så hinner inte ladda upp bilder och filmer nu, men det kommer senare. :)


bilden är inte från idag.

Imorgon följer jag med och hjälper Inez för hon ska tävla i Tollstad.
Hörs!


Påväg ut till...

Påväg ut till stallet och ska hoppa nu.
Bilder och filmer kommer! :)


en söt bild på mig och min förra ponny Bullen  <3


(tids inst)


Luxus



Red dressyr idag som  ni vet från Inez inlägg.

Jag jobbade mycket med att flytta honom mycket med små hjälper. Gick faktiskt ganska bra.
Hade dock ganska svårt och korta upp honom i galoppen, han är ju lång i kroppen och därför mycket svår att korta och sen var vi ju ute och red igår då han bara fick galoppera ut och så.

Fick ju även sitta upp på Brunette vilket var vääldigt kul. Roligt att rida andras hästar ibland och Brunette var jätte fin när jag red henne!! :)

När jag sen satt upp på Luxus igen så var han lite lättare att korta i galoppen.
Red i ca 1h. :)


Såhär såg Luxus ut när han kom in från hagen, charmigt..

_______________________________________________________________________________________________

Imorgon blir de hoppning på schemat, Inez hjälper till att ta kort osv :)


Mina tretorn?

Jag vet inte om jag kommer få mina tretorn imorgon!? Då får jag rida med dom vanliga stövlarna på fredag. Hoppas att jag får dom snart :D


Brunette

Red dressyr i paddocken. Hon var framåt och samarbetsvillig. Dock lite hård och stark i munnen. Tips? Vi bytte hästar ett tag men hon gick väldigt fint när Emilia red henne :)

Jag red mest lite plojridning. Inget bestämt så att säga.Typ volter och skänkelvikningar. Skuttade även över ett "hinder" på ca 40-50cm. Eller det var ett sockerbitshinder. Eller en upphöjd bom.. BTW det gick bra i alla fall :)

Imorgon ska Emilia hoppa med utspökade hinder :) Legogubbe, vattenmatta, agilitytunnel m.m. Jag ska plåta och kanske filma till någon cool film. Så det blir nog båda delarna :)

Brunette ska joggas lite för tävling på fredag :) L:D/70cm och L:C/80cm i Tollstad.



Svar på tal

emeliepemelie om VECKANS HÄST:

hhaa, OFTA vad kuul :D

Nee, bara 1 gång! Dah!? xD

Och för er som tog detta svar seriöst så är det inte det ;)


Vi verkar ha tur i spel, så vi funderar på att skicka bilden in denhär till Dressyrmupparna till Veckans Matchning :)




VECKANS HÄST

LUXUS BLEV VECKANS HÄST PÅ BLOGGEN http://teamsl.blogg.se

KOLLA!!! :)





med inez

Inez och jag sov hos Emelie igår. Vi cyklade ner till ekholmen och köpte godis sen såg vi på skräckis :)
Nu sitter Inez och jag här och försökte fixa filmerna vilket inte gick som planerat då filmerna var för blyga för att finnas på datorn även fast man laddat över dom typ 100000 ggr. Men Inez fixar d när hon kommer hem.

Men senare kommer massa filmer från igår när vi red och när inez och emelie mobbade mig. :)

hörs!


HAHAH bjuder


Brunette & Luxus


Vi red ut med Emelie och Corall. Båda ponnysarna var superduktiga! Vi galopperade mycket men hoppade även lite över diken och stockar! Det var sjukt kul, snart blir det att ta med båda till terrängbanan :D

Vi red i ca 2 ½ timme. Hästarna fick ett bad med glansschampoo efter. Dom vart rena och underbart lena. Tills dom kom ut till hagen.. Men Brunette rullade sig i alla fall inte :) Hon verkar trivas bra här. Hon var lite upprörd i början men lugnade ner sig när hon insåg att det var ett ställe hon fick mat på.

Imorgon rider vi lite dressyr.

Videoblogg kommer sen :D





Bilder L:B

Emilia


Michelle


rubrik

hejsan allesammans :)

Vet att jag uppdaterade säämst på den gamla bloggen men det blir det ändring på nu vetni!! :)

Nu sitter jag iaf här med Emelie Myrén och tar d lite lugnt. Ska väl se på en film.
Imorgon kommer Inez hit med Brunette och sen står hon är över påsklovet.
Emelie, Inez och jag rider ut i skogen en sväng imorgon.

slänger upp några bilder från tävlingen i helgen:)





och en gammal söt bild:



Outfit till THSK 22/4



Hur många lingon finns det i världen

Igår följde jag med Emilia till Söderköping, där hon hoppade L:C och L:B. Det gick väldigt bra för henne, men hon får berätta det själv :)

På kvällen gick vi på bio och såg "Hur många lingon finns det i världen". Den var sjukt bra, rolig och lite sorglig. Efter gick vi till McDonalds och åt glass och paj medans vi väntade på Emilias pappa.

Grymt kul dag! Imorgon flyttar jag ju somsagt med ponnyn till Örminge.


Föresten, om ni inte visste det så har jag "piercat" mig :) Fint va? :D


Lyx VS Budget


Kavaj från Kingsland, 3990:-


Kavaj från Jacson, 399:-


Ändrat min önskelista


1. Kommer förhoppningsvis få det i påskägget
2. Vet att jag har dissat schabraket men det är så SJUKT snyggt och SKA bli mitt :D
3. Behöver jag nämna något?
4. Eller på denna??
5. Inga kommentarer :)


Brunette


Min medryttare rider :)

Imorgon ska jag flytta till Örminge över påsklovet. Skoj :D Det MÅSTE bli en videoblogg när jag rider ut med Emelie och Emilia imorgon.


Framhoppning till LD i Rappestad 3/7

Nu bloggar vi här

Nu blogg vi två ponnypuckon här istället :D Det kommer bli GRYM uppdatering så kommentera och besök! WEI!! :D

RSS 2.0