brunette


Inez är på Gröna lund idag med sin familj, så då skulle jag rida Bruttan.

I början var hon jätte seg, oså skulle hon stanna och ''kissa'' hela tiden. Men efter ett tag blev hon piggare.
Jag gjorde mycket volter och halvhalter samt tempoväxlingar. Gjorde även många skrittpauser eftersom det var 30C och stekande sol. Det gick ganska bra!

Red i lite mer än 1h, efteråt var hon sjöblöt så jag duschade henne, då frustade hon typ 10000000000000x37440932 ggr. haha.


bild inte från idag.


svar

Anonym om stekarn:
Om man rider på ridskola, hur mångapar ridbyxor tycker ni man ska ha?

Haha, det spelar ingen roll, bestäm själv hur många du behöver.
Själv har jag bara 2 par just nu, men det funkar det med.


stekarn

Visst är jag snäll som gick upp och stekte ägg imorse till mig själv, mamma och inez! :)

Med hästarna idag så blir det nog en uteritt med Lulle tror jag. Med Uc så blir det hoppträning för Johan antingen idag eller imorn. Annars blir det nog dressyr med honom idag.

Nu såg jag att det var jätte fint väder så tänkte tvinga med Inez ut och sola vilket hon kommer få frispel på mig nu, hahah a där kom den :)

HÖRS!


HAHAHHA





svar på tal

Anonym om sova:

Jag rider på ånestad stallet <3.
Men jag är nybörjare och jag älskar eran blogg.
Jag skulle vilja att ni skrev upp lite tips på hur man ska göra för att bli en bra ryttare.

Jag undrar också hur många och vilka slags sadlar ni har till era hästar? Snäääääla lägg upp bilder på sadlarna också. Hur högt har era hästar hoppat?

svar: Alltså, för att bli en bra ryttare skulle väl jag tipsa om att rida många olika hästar, träna mycket på sitsen. Vi kan tipsa om några saker:

*In med armbågarna och se till att du har tummen uppåt, händerna ska vara ovanför manken men inte högt upp och ganska nära varandra.

*Sträck på dig och känn att du sitter på sittbenen, så att du inte sitter som en ''potatissäck'' :) Upp med blicken och hakan, du ska nästan se lite snobbig ut :)

* Trampa ner hälarna, men tänk på att inte ''knipa'' med knäna.

* Gör mjuka rörelser, ryck inte hästen i munnen och sparka inte när du ska skänkla. Försök att ha stilla händer.

Sen till våra sadlar:
Vi kan ta bilder och skriva om dom i ett inlägg så fort vi kan. :)

Vet inte hur högt de har hoppat innan men om du bara tänker på enkelhinder så har våra hästar hoppat med oss:

Undercover - 130cm (med Emilia)
Brunette - 120cm (med Inez)
Luxus - 120cm (med Emilia)

Vi är inte såna som satsar på hur högt man har hoppat med sin häst, så tro inte att vi sitter och hoppar så högt hela tiden.






förlåt, igen..

Vi ber VERKLIGEN om ursäkt får våran kassa uppdatering!!!
Vi kan väl försöka skylla på att det är sommarlov och vi har varit på Inez sommarställe där det knappt fanns något internet. Men men, vi ska försöka hålla uppdateringen uppe så mycket vi kan.

Men nu till en annan sak. Vi skulle vilja göra en ny blogg, med nytt namn, ny design osv. För att börja om lixom. Så vi skulle gärna vilja ha tips på bloggnamn till en ny blogg. FÖRSLAG?

kommentera allt ni kommer på! :)


sova

ni läste rubriken, d är nog dags nu. Ska upp tidigt och fodra och släppa ut hästarna imorn.
Inez är här och vi har precis sett på Never Say Never, alltså jag gillade inte justin bieber så mycke innan. Men nu älskar man honom efter den här filmen, helt sjukt! haha

Imorn sover jag hos inez igen för på onsdag tar vi bussen till LISEBERG!! :D
aja, tråkigt inlägg, menmen. Godnatt folket!


älskade ponny<3

Rest In Peace

R.I.P Chaboukie
2004-05-08 – 2011-06-19























Enormt mycket creed till Johanna som ägnat en stor del av sin ponnytid till att utbilda sin gamla B-ponny till L:B nivå, en låneponny My Lady till L:B nivå på ca 1 år och att uttbilda sin egen Chaboukie från att ha hoppat kryss i Holland, blivit importerad och nu 3,5 år senare ligga på MSVB-nivå!

Vi saknar och älskar dig Chaboukie!! Vi stöttar och finns för dig Johanna <3

Orkar inte!

Jag orkar inte blogga idag eller lägga upp filmen. Jag har stått i ösregnet och frusit i typ 6 timmar. Blött ända in i skallen! Jag hade inte vantar ingen mössa. När jag skulle böja mig ner för att ta upp flaggen så sippra det ut massa vatten frpn luvan. På allt det red jag idag! Jag är trött, men torr nu! Godnatt!

resultat undercover

Tävlade idag med Undercover, lokal tävling i Åkerbo rid och körsällskap.

1.05m bed A:0/A:0
Det regnade ganska mycket men vi körde på ändå, i regnjacka haha:)
På framhoppningen gick det jätte bra, vi kom rätt hela tiden och han var lugn och fin, inte springig.

Likadan var han på banan, men jag satsade bara på en lugn och fin felfri ritt och det fick vi. Det gick jätte bra, han kom rätt hela tiden och han hoppade jätte fint, trots att mina händer gled ur tyglarna då och då eftersom dom blev jätte hala av regnet.

Det blev tyvärr ingen placering fast det hade jag ju inte satsat på heller.
0+0 fel

1.10m bed A:0/A:0
Nu regnade det också, fast dubbelt så mycket. Både jag och Uc var fortfarande blöta från förra klassen så jag frös som en galning. På framhoppningen gick det ganska bra. Han lyssnade bra oså.

På banan så blev han jätte stissig, och så var han lite rädd för vattnet när det skvätte så han försökte springa ifrån det, haha tönt :)  Så fort vi red genom en vattenpöl så sprang han ännu snabbare.
Han blev ganska snabb, och jag kunde inte hålla så bra eftersom jag inte fick något grepp om tyglarna, så vi kom fel på ganska många hinder, men han hoppade fint även fast jag red som en kråka så det slutade med en 3e plats! :)

0+0 fel

blev inga bilder eller filmer eftersom det ösregnade tyvärr.. :(

Resultat

L:C+5
Hon var ganska seg och inte så framåt. Jag red jättesnävt i omhoppningen så hon stannade 2 gånger. Var placerad ända tills sista ryttaren kom in och vann. Var bara 1 dubbelnolla.

8 fel

L:B
Nu har jag flängridit nog! Jag kan inte rida runt såhär längre! Jag satsade på en fin och lugn nollrunda, vilket jag fick. Ledde tills sista ryttaren var snäppet snabbare. Jag svängde ju inte så snävt utan satsade på nolla. Men det gjorde inget. Det var bara 4 i klassen så 1 placerad. Utanför igen. Jag och Elvira var ju med i KM:et, och Elvira var nolla och vann. GRATTIS GUMMAN <3

Dethär är nog den finaste runda jag gjort :')

0 fel

Lite tråkig att hamna precis utanför placering i varje klass men huvudsaken är jag avslutade med en nolla :)

Film kommer imorgon kväll(?) Ska gå och lägga mig snart, ska vara funktionär imorgon på storhäst.

Tävling imorgon

Imorgon är det tävling på klubben, Åkerbo Rid&Körsällskap, borta vid Ekenäs terrängbana. Då blir det även klubbmästerskapet i hoppning, dressyren är i september. Dock är det bara 2 anmälda till KM:et xD Jag och min kompis.

Ser ni vilken outfit det blir imorgon? ;)


Huva från Esperado

Denna huva från Esperado som ska matcha schabraken i föregående inlägg var riktigt snygg tycker jag, skulle kunna matchas till mitt lila schabrak. Dock kostar den 299 och finns bara i strl Full.


Skillnad?

Är det bara jag eller har detta schabrak väldigt stor skillnad mellan hopp och dressyrmodellerna. Hoppmodellen ser ut att ha ganska bra form men dressyrmodellen ser totalt formlös ut. Dock har båda väldigt snygg färg. Esperado heter märket och är inget jag har hört tidigare. Båda kostar 699:-

Dressyrmodellen

Hoppmodellen


Svar på frågestunden

Anonym om Frågestund:
lite sent ute men hur gammal är du? :D

Svar:
13år

Anonym om Frågestund:
När köpte du Brunette, och varför föll du för just henne?

Svar:
Fick hem henne 7 April 2010 :') Vet inte riktigt, det bara klickade :)

Anonym om Frågestund:
Hur hittade du brunette? :)

Svar:
Via hastnet.se

Har ni fler frågor är det bara och kommentera^^

Köpa?

Hissar dessa benskydd från HV Polo. Grym färg, skulle lätt kunna köpa ett par om färgen skulle passa med mitt framtida turkosa scapa schabrak.

Någon som vet var dom finns och kostar? Tror ni att dom skulle matcha i färgen till det turkosa scapa schabraket?



undercover


Michelle rider


luxus


Det blev hårdträning i paddocken idag igen. Han var ganska seg så jag skrittade fram först, sen började jag att galoppera igång han direkt. Efter ett tag blev han piggare.

Sedan plockade jag upp honom i trav och började jobba ordentligt, han var lite stum i sidorna, så jag flyttade honom mycket och ''överböjde'' honom åt båda hållen, det gick jätte bra och han lyssnade super!


1 år sen...

Som en del av er vet så brukar ju Luxus inte vilja landa i vänster galopp när man hoppar ett hinder i vänster varv, för han har lättare med höger galopp så han byter oftast över. Idag så jobbade jag i vänster galopp över en bom så att han inte skulle byta galopp över.

I början bytte han till höger galopp hela tiden men efter ett tag fattade han att jag inte skulle ge mig så då gick det bra. Sedan flyttade jag honom även i galoppen fram och tillbaka och det gick jätte bra.
I slutet gjorde jag ''muskelpumpningen'' igen en stund som jag gjorde igår och sedan travade jag av ner till ån i en liiiiten nerförsbacke.

Snacka om att han var nöjd sen när han fick skritta på långa tyglar, haha! :)


Luxus och jag för 1 år sedan när vi vann en LB:)

min lilla bebis <3


Film LC:2



Resultat LC:2

Framridning: Hon kändes väldigt fin, kanske lite seg för hjälperna, så innan jag gick in tog jag några varv i galopp på gräsbanan, där man fick rida fram.

Banan: Hon var seg och ville inte riktigt gå i form, vägarna vart knasiga för att underlaget var på grus och det hade tydligen ösregnat så det vart slirigt. Men vi satte övergångarna från galopp till trav, vilket jag är nöjd med. Och denhär gången kom jag ihåg alla volter och det blev inga avbrott x) Slutade på 68.929% och 193 poäng trots alla tabbar!

Det var riktigt surt för en hade strukit sig i sista sekund så då vart det bara en placerad och jag kom på andra plats -.- Typiskt! Annars skulle det ha blivit två! Det jag är ännu mer irriterad över är att den som vann hade 69.2% och 194 poäng! Alltså bara 3 tiondelars % och 1 poäng mer än mig.

Aja, Bruttan var duktig och jag är jättenöjd. Förra gången fick vi 61.1%, så det är ju nästan 8% bättre :D

Film kommer snart!

Fin häst :)

Nu ska vi banne mig blogga som aldrig förr!

LÄS RUBRIKEN!!!!

ridplanering

Med Luxus så blir det hårdträning i paddocken idag. Idag fokuserar jag på bakdelen, att han ska trampa under sig och jobba med ryggen och baken. Därför ska jag flytta honom mycket, i alla gångarter och även jobba i förvänd galopp. Sedan ska vi också göra lite ''muskelpumpning'' som jag kallar det. Då det blir mycket galopp på volten och ställa honom utåt och en massa övergångar från skritt-trav och trav-galopp.

Med Undercover så blir det inte så hårt idag, jag ska jobba mycket med tempoväxlingar.
Inez kom precis så hon följer med ut och fotar!! :)


jag och min förra b-ponny Bullen :')


lyx vs budget



Lamicell platinum 500:-


Schabrak Gold Medal Supreme 349:-


tillbaka

NU är jag äntligen tillbaka igen, som ni har väntat! Haha nejdå.

Men jag undrar en sak, VAD VILL NI LÄSA OM? Är det något speciellt i bloggen som ni saknar?
KOMMENTERA!! :)




Går och lägger mig..

..och vilar inför DRESSYRtävlingen imorgon xD

flyjumpers/skyrunners



Frågestund

Fråga vad du vill tills på söndag!


Falsterbo Shopping 2011

Emilia och jag kaaaaaaaaaaanske ska åka till falsterbo i sommar och jag har gjort en liten önskelista ;)

-Ett färgglatt schabrak till en ny outfit. Jag har redan ett rosa och en grönt så ett oranget eller ett turkost. Helst ett turkost scapa sports, eftersom jag länge har velat ha ett sånt :)

-Ett matchande swarovski/strass pannband till schabraket :)

-Ett par turkosa JIN Stirrup stigbyglar, eller ett par till det schabrak jag väljer.

-En röd kavaj. Kollat efter en länge. Vill inte ha en jättedyr, utan en billig som sitter bra och är snygg.

-LILA GLITTERSPÖ. MUY INPORTANTE!

-Kingsland ridhandskar. Vill ha ett par snygga, blir nog ett par röda om jag hittar

-Tretorn falsterbo. Kanske är lite billigare där ;)

-JW ridbyxor, behöver ett par extra.. Eller 2? ;)

-Lila huva till mitt lila schabrak :)


Tröjor(nästan) värda att dö för


Kingsland 999:-


Kingsland 949:-


Kingsland 949:-


Kingsland 899:-


Kingsland 949:-


Pikeur 1049:-

GEEEEEEEEEEEEEEEEEE MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIG! Allihop tack :)

Känner ni igen?

Känner ni igen mig? Min andra L:D på Brunette, felfri. Måste säga att skänkeln låg mer stilla där, nästan orörlilg xD Jag avundas mig själv i yngre ålder..


24 April 2010

Till salu

Mejla [email protected]


Flughuva strl. Full?
Nypris: ca 70:-
Mitt pris: 40:-
Aldrig använd. Det stod att det var ponny men det var typ full. Typiskt Ullared ;) Nejrå, men jag har absolut ingen användning av den så jag vill bli av med den. Ett + om du kan hämt den någonstans hos mig eller så och betala på plats :)

Tack mamma & pappa

Igår när jag kom hem från skolan, hade mamma och pappa köpt lite grejer från Hööks till mig :) Det uppskattas!


Vitt dressyrschabrak




Svettäcke med hål i. Bra nu på sommaren att ha ett täcke som ändå andas när hon är svettig, men som inte är fleece :)

Skadad D:

Som rubriken sa; skadad! Därför min ponny valde att ta(rymma) en tur genom stallet. En liten genväg också över min fot.. Så nu är den svullen och ungefär dubbelt så stor som den ska vara!

Och PÅ det vandrade vi igår en halv mil för att lärarna vill plåga barn och inte ge oss sommarlov, MEDANS 9:a fick åka till Gröna Lund. Hela denhär sista dagarna innan skolavslutningen är ganska meningslösa. GE OSS SOMMARLOV I STÄLLET!


Mina tankar just nu..

Bloggpaus

Jag måste också ta en paus. Bloggar mer imorgon ;)

bloggpaus

Just nu är jag jätte sjuk, min bror tar studenten på fredag = hela släkten + massa andra kommer och så har jag helt enkelt ingen alls lust att blogga. Känns tråkigt att säga det själv haha men så är det.

Självklart läggs bloggen INTE ner, vi tar bara en liten paus. Men håll ögonen öppna, snart är vi tillbaka :)


dröm d-ponnyn!

Vacker D-ponny

Typ: D  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 1998  
Letar ni efter en bra tävlingsponny till vettigt pris? Vi har ett vackert New Forest sto f-98,mkh 147 i full tävlingskondition. Tävlar med nuvarande ryttare i hoppning 110 med plac.Kvalad till 120. En okomplicerad ponny med mycket motor.Pris 90000 kr, diskuterbart vid rätt köpare och vid smidig affär.Ring 0731-836531 för mer info.http://www.youtube.com/watch?v=wcsoikDtbjY&am p;NR=1
 
110-120
 
Pris  90 000 kr



tävling



film, luxus


Om ni undrar är det Inez som gör konstiga läten och tjut osv i slutet :)


Film L:B+5 L:A



film, undercover


Ni får bara film på andra klassen när vi kom 6:a

Bilder Emilia L:A







NKF L:B+5 L:A

L:B+5/95cm bed. A:0/A:0
Hon kändes fin och pigg. Fick fina språng. Hon stannade utan anledning på 2:an och 6:an, hade bra fart, rätt galopp, och hon hade hoppat dom förut. Så jag vart utesluten :( Tog en sista på 6:an, då var hon fin.

Ute.

L:A/100cm bed. A:0/A:0
Hon kändes lite slöare, men ändå ganska framåt :) Fick superfina språng på alla hinder. Dock rev jag 4:an och 6:an men det var varmt och hon hoppade lite längre ifrån på 4:an så orken räckte väl inte och vi kom lite nära på 6:an. Hon kändes bra i alla fall :)

8 fel

Hade ingen som tog bildern idag :(

dagens resultat, luxus

L:B+5 bed A:0/A:0
Han var ganska seg på framhoppningen men väl inne på banan blev han lite piggare, fast vi hade ändå lite dålig fart. Det gick jätte bra, vi var felfria. Fast vi höll på att riva sista hindret i omhoppningen men jag gick på honom lite extra så det gjorde vi inte.

Det slutade iaf med en 5:e placering!:) vann rosett, plakett och ett par ridstrumpor haha.

L:A bed A:0/A:0
Nu var han lite piggare, kom dock fel på hindrena ganska mycket på framhoppningen.
Inne på banan blev han mycket piggare fast nu var det väldigt varmt ute så han orkade väl inte springa så snabbt antar jag, haha:)

Det var bara några anmälda så att det  var bara 2 placeringar, jag startade sist och det var bara en felfri. Allt gick superbra förutom att han hoppade typ stillastående på 10:an i omhoppningen.

Men sen till sista hindret så stannade han. Vi skulle ha kommit helt perfekt men det kanske gjorde att jag inte ''red'' riktigt och eftersom det var så varmt och luxus har ganska dålig kondis så passade han väl på att stanna. Det var en annan som bara hade en rivning i omhoppningen så hon kom ju tvåa då. '

Jaja, jag är jätte nöjd ändå för det kändes bra och vi fick ju faktiskt en placering i första klassen :)
Nu är det iallafall hårdträning som gäller med Luxus. Jag ska så ofta jag kan(när jag inte går i skolan) rida ett pass på morgonen och ett på kvällen, de andra dagar ska jag bara rida hårt, så att han får upp konditionen och musklerna! :)

jag lovar att filmer kommer sen från gårdagen och idag, men jag ska bara sova lite först haha :)

inte idag


Film NFK



NFK L:C

L:C/80cm bed. A:0/A:0:
Hon kändes lat på framhoppningen, hoppade några språng, gick sådär. Kom fel osånt, så jag gick ut, istället för att göra det värre.

På gräsbanan kändes hon piggare :) 1,2,3 fick jag superfina språng i ett bra tempo. 4,5,6,7 kom jag lite nära tror jag om jag kommer ihåg, och 8 hoppa hon långt ifrån, men det gav mig lite fart till omhoppning. Tog snävt till 9, så jag drev på henne lite och la på spöt en gång, men hon hoppade. Resten gick bra. Vart felfri och hamna på 10 plats av 45 starter! JÄTTENÖJD! Låg 9 tills en peta ner mig ;) Synd för då fick man en flughuva, som jag behöver x)

Fick rosett, plakett och lädertvål :)






9an x)





Filmer kommer sen :)

dagens resultat

1.00m bed A:0/A:0
Den här klassen gick inte så bra, på framhoppning ville han bara dra åt höger så att vi hoppade snett och så kom han fel nästan hela tiden. Inne på banan så var han jätte stark, bara drog så det var inte så lätt att styra.

Rev ett hinder i omhoppningen för att han kom för nära på ett hinder, sen skulle jag rida mellan två hinder i en sväng. Ett av hindrena som jag red emellan var en oxer åt fel håll. Och eftersom han var så stark och så, så trodde han att han skulle hoppa den så han hoppade oxern åt fel håll !xd

Därför blev jag utesluten.

1.00m bed A:0/A:0
Här gick det mycket bättre, han var inte lika pigg och det gick bra på framhoppningen.
Han var fortfarande ganska stark på banan men jag tog tag i honom en gång och då blev han inte lika stark. Han var mycket lugnare nu med.

Allt flöt på bra och vi blev felfria och hamnade på en 6:e placering! :)
Vann rosett, plakett, en borste och ett färgshampo för svarta hästar xd

bilder och filmer kommer senare! :)


FÖRLÅT

men jag har inte haft nån tid över för er idag, förlåt igen!!
Har haft jätte mycket att göra, rida 2 hästar, fixa allt för tävling imorn, gått med hunden och vart ute i fina vädret och så. Men imorgon kommer mycket uppdatering!

Bilder och filmer också! :)


haha bilden ! xd


Ingen uppdatering!

Det har inte blivit någon uppdatering pga tävlingsfix med hästar, ridning av flera hästar, båtturer osv. Hoppas ni förlåter oss :'( Imorgon kommer tävlingsresultat, bilder och filmer :)


Svar på tal

Anonym om Starter:
Jag har en liten fråga.
Jag undrar hur höga Brunette och Luxus i mankhöjd?
Jag vet att de båda är c - ponnier men de ser ut som D - ponnier.
Men jag har ju bara sett de på bild!

Svar: Båda är maxade C-ponnyer. Brunette 139,5 och 1.40 :) Så precis på gränsen, nästan ;)


Hehe, vi får nog ta och porträtt fota Luxus oså någon dag ;)

Jag har kämpat

Vissa tänker "Hennes föräldrar köpte en dyr ponny åt henne, men hon rider inte, bara åker"

Okej att tänka så, jag bryr mig inte. Men så är det inte riktigt nu va ;)

I mars 2010 fick jag det mest otänkbara, en ponny. Jag provred endast Bruttan och en till. Jag red inte bäst då, och gör inte det nu heller. Mina föräldrar köpte en ung läromästare som jag kunde börja tävla på och utvecklas med.

Inte billig, inte dyr, mellan för en bra ponny, som gått bra klasser med en bra ålder. Den 18 April 2010 var jag tvungen att lämna ifrån den mest underbaraste 19-åringen i världen, ponnyn jag utvecklades lite mer med, ponnyn jag kände utan och innan. Min tränares älskade Sörgårns Adora.


Tävlingen med Bruttis började bra. Med 4 felfria L:Der skulle vi starta L:C. Ramlade av. Nästa L:C, Utgick. 3:e L:C, 2 stopp osv. Så fortsatte det i några L:Cer till.

Men efter en sommar av hårdträning, startade jag L:D och L:C i Överum. FELFRI och utanför placering! Sedan rullade allt på. Vi avslutade höstens tävlingssäsong med placeringar i både L:C och L:B

Startade L:D L:C den 4 December 2010. 1 pet i L:D och 2 stopp i L:C. Bra avslut på tävlingsåret..

Vintern 2011 var ett rent helvete rent ut sagt! Men såklart hade vi fina stunder också.


Vi hårdtränade i slutet av februari och hela mars för en CR i Kinda 3/4, 80-90. Felfri. Sedan dess har det bara flutit på. Vinst efter vinst. Från den första "riktiga" tävlingen den 21/4 till den senaste 21/5 har jag fått totalt 4 vinster+en placering+1 CR rosetter.

Jag vet att det inte låter jobbigt, men seriöst, kämpade himla mycket. Både dressyr och hoppning. Förra året i hoppning hoppade jag banor på 70-80 cm och nu på 1.10. Förra året i dressyr red jag ridvägar, nu har hon en form som är L:A-mässig.

Har fått massa beröm för henne av olika tränare. Maja, Johan, Linda, Tessi.

Nu gäller det bara att kämpa ännu mer och få 3 nollor i L:A så jag kan starta MSVB. Men det tar vi som det kommer. Varje dag, steg för steg. Kämpa för att blir bättre. Inte skynda

Att ha de långsiktiga målen i bakhuvudet är inte så dumt, men att ha de kortsiktiga är ännu bättre.



Starter

Här har ni en klarare syn på våra starter under helgen :)

Söndag:
Inez & Brunette:
L:C/80cm

Emilia & Undercover:
L:C/100cm
L:C/100cm

Måndag:
Inez & Brunette:
Debut L:B+5/95cm
Debut L:A/100cm

Emilia & Luxus:
L:B+5/95cm
L:A/100cm

Alla starter går i bedömning A:0/A:0 :)



Nej, jag sitter inte så i egentligen men det blev ett ganska stort hopp så jag hängde inte med, innan ni kommenterar något ;-)


Outfit


Pannband - Swarovski
Benskydd - Eskadron
Hjälm - GPA
Stövlar - Mountain horse
Boots - Professional Choice
Schabrak - Scapa Sports

Brunette


Skrutten får vila idag<3

L:D/70cm Skogslottens RF 1/5 2010, 2:a tävlingen på flickan<3 Felfri, rosett, plakett och ryktborste


lyx vs budget



Mark Todd läderskydd   2.059:-

finns att köpa här.



Senskydd Claridge House   399:-

finns att köpa här.

american pancakes


emilia är stekarN:)



maaat

Nu har Inez och jag precis solat och sen hoppat studsmatta med massa vattenballonger och bara haft det kul. :)

Nu är det dags för mat, kom på att vi inte hade ätit lunch. Gissa vad vi ska göra..?


AMERICAN PANCAKES !! :)

bilder kommer senare på vårat underverk.


jag när jag var brudnäbb för sisodär 8 år sen. Synd bara att jag var så elak och målade över den på paint, och sedan sparade och ersatte bilden, suck!


undercover


Hoppade undercover för min storasyster Jessica idag.
När jag red fram så gjorde jag mycket tempoväxlingar i trav och galopp.
I galoppen var han ganska svår att ''få ihop'' utan att han ramlade iväg med ytterbogen. Men när jag fått ihop honom så galopperade jag på ett varv i stor galopp och sen samma sak igen.
Det gick bättre mot slutet när han var med på noterna lite.


Sen började jag hoppa fram på ett kryss och ett räcke några gånger. Han ville dra åt höger precis innan och landade därför i fel galopp men sen gick det bra.

Hoppade över en linje på 6 korta galoppsprång, det gick bra. Sen skulle jag köra på 5 ganska långa istället och första gången var han inte riktigt igång men det gick bra sen.
Till slut hoppade jag en liten bana på 1.00-1.10m. Det gick ganska bra, han kom fel några gånger för att han ville springa iväg lite.
Höjde upp oxern en gång till 1.20 i slutet, det gick jätte bra.



4:e gången jag hoppar honom, tänk innan ni kommenterar.


HAHA

HAHA ni måste kolla den här filmen. Eller visst det är några som är rätt hemska.  Men de flesta är roliga. Om man har skadeglädje så att säga :)

Kolla första filmen när tiden är 1.37 min. Och lägg märke till människans ben. HAHAHAHAH





luxus

¨
Dressyr lektion idag då.
Ni ser ju i Inez inlägg om vad vi gjorde.

När vi red skänkelvikning så var han jätte fin. Han flyttade jätte bra.
Men när vi gjorde det i galopp så fattade han inte riktigt om han skulle byta galopp eller bara flytta så då vart han lite förvirrad och visste inte riktigt vad han skulle göra. Eftersom jag har övat mycket på galoppombyten.
Så då bytte han galopp lite mellan men sedan fattade han vad han skulle göra och då gick det jätte bra.


bilden absolut inte från idag.

När vi skulle rida ''trappan'', alltså skänkelvikning fast man får framåt några steg, sen flytta några steg sen framåt några steg osv så reagerade han ganska segt i början. Men sista gången kvicknade han till.

Vi jobbade mycket i galoppen på volten. Jag skulle mest ställa honom lite utåt och rida i kort galopp. Det gick jätte bra och det är en bra övning för honom att bygga muskler. Så det ska jag fortsätta med.
Det blev somsagt inga bilder från träningen, men ni får nån gamla :)


brunette


Idag fick jag vara med på dressyrlektion för Tessi i Örminge eftersom det fanns en ledig plats.

 I början fick vi för skänkelvikningar och bara låta hästarna glida iväg så dom fick strecha benen. Det var lite svårt eftersom jag är van vid behöva att göra tvärtemmot x) Men på slutet gick det riktig bra. Vi fick göra samma sak i galopp sen.

Sen fick vi göra dom korta på c/a-volten i galopp. Det var svårt eftersom Bruttan inte har så liten galopp och hon har svårt att korta upp sig, så hon bröt av i stället. Men på slutet gick hon som hon skulle.

Sist fick vi trava snett igenom och tvära, rikt rakt fram, tvära, rida rakt fram osv. till man kom upp på spåret. Det gick bra i början med gick ännu bättre på slutet, så jag är ganska nöjd över idag, fast inget slår Majalektionerna, som tyvärr blev inställd idag :'(

Hon ville inte riktigt gå i form men under vissa tillfällen gick hon fint, men det gör inget eftersom det inte var målet för ridpasset. Fick massa beröm för henne att hon var jättefin och kunde gå höga klasser i dressyr som jag strävar efter också.

Oj, vart lite mycket text ;) Blev tyvärr inga bilder för kameran dog i söndags och har inte orkat ladda den sen dess. Men Emilia hoppar UC imorgon och jag har med mig laddaren. Så då blir det bilder :)

Hmm.. bilderna vart små ;)

överraskning

Inez och jag har en stor överraskning till er! :)

Om någon gissar rätt får han/hon en länkning!

Om ingen gissar rätt får ni veta mer när det händer.





svar på tal

Anonym om Emilia & Luxus - Heda:
Hej snälla kan inte du skriva vad du tyckte om tävligen på heda?:)) snälla! Skriv!
svar: jo visst kan jag göra det.
Jag tyckte det var jättebra att tävla där. Trevliga funktionärer och så. Dock var underlaget lite tungt på framhoppningen men det var nog den enda nackdelen. Jätte fin bana och fina hinder.
Åker gärna på tävling där igen! :)



undercover


I början var han jätte stel. Det var som att jobba med ett segt tuggummi typ, haha :)
Men efter ett tag mjuknade han upp. Jag gjorde mycket galoppombyten.
Jag ställde mig upp i lätt sits emellan åt och galopperade på lite.
Det gick jätte bra!

I slutet var han jätte mjuk och fin.
Inez var med och fotade så här kommer lite bilder. :)
Och ja, jag vet att jag är ganska liten på honom.


han har på sig det nya pannbandet och det nya schabraket med :)

HAHA bjuder verkligen!  fråga mig inte vad jag gör, för det vet jag inte själv...

HAHAHAHAHAH

posarn.se

undercover: ''passar på att vila lite nu när dom ska ta massa kort, jag är ändå lika söt''

fiiina häst <3

hahah lägg märke till hans lilla prick på rumpan HAHA :)

Ska rida dressyr lektion på Luxus för Tessie senare. kanske kommer mer bilder då :)



Sry..

Men jag är alldeles för trött för att uppdatera mer idag x) ska slagga nu. Gick upp halv 5 imorse!

Morsning korsning!

Busponny i vintras :) <3


k ä r l e k < 3

Godnatt sötisar :)

Brunette


Skulle rida dressyr i paddocken. Kände redan när vi skrittade till paddocken hur trippig hon vart och hur hon ökade på steget. Galopperade fram och tjoff så hade hon fattat galopp. Hon var stark, springig och tittig hela ridpasset, men jag la ut lite bommar som jag travade och galopperade över.

Gick ganska bra, men hon var jättepigg! hon gick i en hage som vi hade sparat gräset på igår och det innehåller mycket energi, så jag skyller på det x) Borde släppa henne där på söndagen, hon ska ändå badas så då kan hon torka i den hagen och beta lite så länge.

Perfekt om hon skulle vara såhär på söndag! Hon var inte trött utan bara lite flåsig och svettig.

Vi får se..


shopping in my ♥

Var ju i Ullared och Charlies idag. Köpte massa fina grejer :)

Ni har ju läst om butiken i Emilias inlägg och de hade mycket mer märkesgrejer osv än på bilderna!

Men nu till vad jag har köpt :)




Limegrönt strasspannband, 199:- Charlies


2 parfymer, 30 och 50:-
Hårinpackning, 40:-


Flugmask som skulle vara i S/Ponny men som var typ xxxxxxxxxfull, 60:-
Någon som vill köpa? Motsvarar Full skulle jag tro, 55:-


Vitt linne, 99:-


Lila ridtröja, 149:-
Den ska vara lila men den ser typ blå ut x)


Kingsland strumpor, 199:-
Charlies

NU TILL MIN NYA STORA KÄRLEK!


Kingsland fleecetröja, 999:-549:-
Hah, bilden gör det inte rättvis ;)

luxus


Eftersom vi var på Ullared och Charlies och allt vad det var så red Jennifer Luxus idag. Har inte hört nåt från henne än men jag tror att det gick bra :)




hemma

Nu kom jag precis hem från Ullared och Charlies häst och hund.

På Ullared köpte jag massa grejer allt från kläder till hundleksak :)
Sen Charlies på vägen hem, OMG säger jag bara!
Sveriges bästa butik!

När man kom in så såg man bara en stooor affär fullproppad med ridkläder och hästgrejer i alla märken!
De hade även vääldigt mycket rea och ett tält utanför där det var utförsäljning på massa fina märkeskläder och schabrak.

Asså det fanns kläder i t ex Kingsland som jag aldrig sett förut, inte ens på internet. Jätte snygga kläder!!
Jag hade inte så mycket pengar kvar men jag köpte ett typ champagne-färgat (stavning) eller typ ljus-guldigt strass pannband till undercover för 199:- och ett brunt lamicell platinum schabrak för 269:- till undercover med med samma färg på passpoalen som pannbandet. AS snyggt tillsammans :)


snyggare i verkligheten, färgen är inte riktigt densamma som på bilden






Outfit


schabrak: scapa sports
hjälm: gpa
stigbyglar: jin stirrup
ridväst: racesafe
benskydd: scapa sports


Oh My GOD

Okeeeeej De Niro. Hur tänkte ni där? Gulbeige "randig" sammet med två olika nyanser av brunt..

För bara 4995:- kan ni få dessa underbaringar!

Näämen seriöst, tror ärligt talat att jag aldrig har sett något gräsligare i stövelväg. Nu tappade jag smått tyckte för De Niro med deras snygga och "annorlunda" stövlar :(

Nästan så man kan kräkas :) Men om det inte är läder på insidan ser dom sköna ut i alla fall


RSS 2.0